Timo Väänänen

Narnian tarinat: Prinssi Kaspian

Suomessa 2.7. ensi-iltansa saava Narnian Tarinat: Prinssi Kaspian sisältää jälleen kantelemusiikkia. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Harry Gregson-Williams, joka pyysi Timoa soittamaan kanteleellaan satumaailman sointeja. Timo oli mukana myös Narnian Tarinat: Velho ja Leijona -elokuvassa sekä saman elokuvan konserttiversion esityksessä Denverissä keväällä 2007.

Narnian tarinat – prinssi Kaspian

(Orig: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)

Fantasia / seikkailu

Ensi-ilta: 02.07.2008

Ohjaus: Andrew Adamson

Käsikirjoitus: Andrew Adamson ja Christopher Markus & Stephen McFeely (perustuu C.S. Lewisin kirjaan)

Pääosissa:

Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Ben Barnes, Peter Dinklage, Pierfrancesco Favino ja Sergio Castellitto, sekä Liam Neeson Aslanin äänenä

Synopsis:

C.S. Lewisin ajattoman fantasian hahmot heräävät jälleen kerran eloon tässä Narnia–sarjan toisessa osassa, jossa Pevensien sisarusparvi matkaa Englannista salaperäisen taikaiskun voimalla Narniaan, missä odottaa uusi jännittävä ja vaarallinen seikkailu ja missä heidän uskonsa ja urheutensa joutuvat entistäkin kovemmalle koetukselle.

Yksi vuosi ”Velhon ja leijonan” satumaisten tapahtumien jälkeen Narnian kuninkaat ja kuningattaret huomaavat päätyneensä jälleen kaukaiseen fantasiamaailmaan, mutta joutuvat toteamaan, että Narniassa aikaa onkin kulunut yli 1300 vuotta. Heidän poissa ollessaan Narnian kulta-aika on päättynyt, maan ovat valloittaneet ulkopuoliset tulijat, ja nyt sitä hallitsee ilkeä kuningas Miraz, joka ei tunne armoa.

Nelikko tapaa pian mielenkiintoisen uuden hahmon: Narnian todellisen kruununperijän, nuoren prinssi Kaspianin, joka on pakotettu piileskelemään, koska hänen ilkeä setänsä Miraz uhkaa tappaa hänet ja asettaa oman poikansa valtaistuimelle. Ystävällisen kääpiön, urhean munkin, puhuvan mäyrän ja mustan kääpiön avulla narnialaiset, johtajinaan urheat ritarit Peter ja Kaspian, lähtevät etsimään Aslania pelastaakseen Narnian Mirazin tyrannialta ja palauttaakseen maalle sen kunnian ja lumovoiman.

Ohjauksesta vastaa jälleen konkariohjaaja Andrew Adamson, käsikirjoituksesta Andrew Adamson ja Christopher Markus & Stephen McFeely ja tuottajina toimivat Mark Johnson, Andrew Adamson ja Philip Steuer. Koko menestyksekkään ykkösosan näyttelijä- ja tekijäkaarti palaa tehtäviinsä myös kakkososassa.