Timo Väänänen

Ontrei

Ontrei eli kanneltajat Rauno Nieminen ja Timo Väänänen ovat tutkineet kannelta sen eri muodoissaan rakentamalla ja soittamalla monissa taide- ja tutkimushankkeissa. Muinaiskanteleiden muotojen ja sointujen runsaus tulee kuultavaksi aikamatkalla viikinkien alkulyyrasta Puolan, Karjalan, Liettuan ja Novgorodin kautta Hanti-Mantsiaan.

  • Timo Väänänen, sormikanteleet ja lyyrat
  • Rauno Nieminen, sormi- ja jouhikanteleet.

Ontrei julkaisi ensimmäisen levynsä toukokuussa 2014.

Kantele-lehden levyarvostelussa sanotaan seuraavaa:

Sointimaailma on täyteläinen ja vangitseva, musiikki onnistuu viemään ajatukset erilaisille urille kuin normaalisti. Niemisen ja Väänäsen yhteinen pulssi kuuluu ja tuntuu – voin vain kuvitella, miten hauskaa heillä on yhdessä soittaessaan!

– Maija Pokela, Kantele 2/2014

Levy on saatavissa Maanitteen verkkokaupasta.

The Ontrei Duo – Timo Väänänen & Rauno Nieminen – plays various kinds of ancient lyres – jouhikantele (aka bowed lyre), kantele (plucked Finnish and Karelian lyre), and pyngyr (West Siberian lyre). The members are Rauno Nieminen and Timo Väänänen – both are long term professionals in the traditional and contemporary folk music.

The Ontrei has released it’s first cd in 2014. The Kantele magazine wrote in the review:

The sound world of the cd is rich and engaging – this music will guide your thoughts to the new paths. Nieminen and Väänänen share a pulse together and that can be heard and felt. I can imagine how much fun they’ve had when playing together.

– Maija Pokela, Kantele 2/2004


 

The cd is available in the Maanite Web Shop.